BLOG

Documental sobre l’exili de la marededéu de Núria (1936-1941)

Categories: CCL,Informacions

La-Verge-de-Nuria

L’any passat Manuel Castellet (http://manuel.castellet.cat), soci del Centre Excursionista de Catalunya i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, va publicar el llibre «L’exili de la marededéu de Núria (1936-1941)» (Ed. Alpina, 2013) a partir de material inèdit que li proporcionà la senyora Núria Delétra, néta de l’insigne científic, humanista i mecenes Rafael Patxot, del qual aquest any es commemora el cinquantenari de la seva mort a l’exili.

La productora ZEBA (http://www.zeba.cat) i Manuel Castellet han projectat realitzar un documental sobre aquest viatge de la imatge, que s’inicià el 22 de juliol de 1936 quan el capellà la va traure del santuari de Núria i, després de colgar-la una nit a la muntanya en un indret desconegut fins a la publicació del llibre, passant per Bourg-madame, Perpinyà i l’abadia d’Hautecombe arribà a Ginebra de la mà de Rafael Patxot l’1 de setembre d’aquell any. La marededéu fou retornada a Núria el 2 de febrer de 1941.

Per a la realització del documental ZEBA compta amb finançament dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, la Diputació de Girona, el Bisbat d’Urgell i l’Ajuntament de Ribes de Freser. Per poder completar tot el finançament necessari, el dia 1 de setembre a les 9 del matí s’ha iniciat una operació de micromecenatge, que durarà fins el 10 d’octubre. Podeu accedir-hi a l’adreça:

http://vkm.is/exili

ZEBA i Manuel Castellet agrairan la vostra col·laboració i la màxima difusió d’aquesta iniciativa.