ALLOTJAMENT

Bienvenue en Suisse: projecte d’ajuda i orientació als nouvinguts, i molt útil a tots aquells que ja porten uns anys a Suïssa.

Trobar allotjament les principals ciutats de la Suisse Romande és complicat. En aquesta pàgina us intentem donar les informacions que durant els anys ens han anat semblant mes útils.

A continuació us oferim una relació de les pàgines més útils per buscar allotjament:

Homegate

Comparis

Anibis

EasyWg

Studio Modernes

Chambre à louer

Observatoire du Logement Vaud

Facebook Lausanne à louer – Bouche à oreille

Com a solució temporal a la qual molta gent ha hagut de recorrer son els hotels, apartament turístics i d’altres solucions similars.

Allotjaments a Genève

Allotjaments a Lausanne

 

DOCUMENTACIÓ A APORTAR PEL LLOGUER D’UN PIS

  1. Formulari d’inscripció. Generalment es pot trobar la pàgina web de la Gérance que gestiona l’apartament o, en el seu defecte, a la mateixa oficina. En alguns casos, us el poden donar el mateix dia que visiteu el pis.
  2. Un paper amb vostre nom de l’Office des poursuites et des faillites (GenèveVaud – Valais). Es tracta d’un document que reflecteix el vostre històrial de deutes i sancions econòmiques a Suïssa. En general es demana que es presenti l’original encara que un cop a la Gérance us faran una fotocòpia i us tornaran l’original. Per tenir aquest document us faran pagar vora 20chf.
  3. Les 3 últimes nòmines. Si encara no les teniu podeu demanar a la vostra empresa que us faci una carta de recomanació dirigida a la Gérance i també incloure al dossier el vostre contracte que acrediti que la vostra situació laboral es perllongarà indefinidament o, si més no, per un període superior a un any.
  4. Sempre és recomanable presentar alguna carta de recomanació, per exemple del vostre cap.

PER ALS ESTUDIANTS

Lausanne

Si vareu aplicar per a una residencia de la FMEL el verb clau es insistir; insistiu, insistiu i insistiu, truqueu cada dia i aneu a les oficines si podeu. Hi ha poques habitacions lliures en relació a la demanda que hi ha. Si no vau aplicar en el seu moment ara segurament ja és massa tard, així que concentreu-vos en les altres opcions, tot que per preguntar no hi perdeu res. Aixo sí, podeu aneu-hi en persona, per telèfon o per mail serà més complicat.

A la pàgina http://logement.epfl.ch/ trobareu totes les residències per estudiants de l’EPFL i l’Unil (a part de la FMEL). És una pàgina molt completa on també hi ha les diferents companyies que lloguen studios, que també és una molt bona opció. Potser la part més interessant de la pàgina és la accomodation list: hi trobareu una base de dades amb totes les ofertes d’allotjament de Lausanne, sobretot de gent que lloga habitacions. Per accedir-hi necessiteu un nom d’usuari i contrasenya de GASPAR, només accessible per estudiants. Si no el teniu encara, i tampoc us el volen donar fins que sigueu Lausanne, podeu demanar una còpia de la llista d’ofertes la direcció logement@unil.ch. L’oferta s’actualitza cada dia.

A banda de tot això una altra pàgina interessant on hi anuncis de gent que lloga una habitació és http://www.students.ch/fr/, tot que aneu amb compte que s’han donat casos de estafa! També podeu trobar ofertes d’allotjament en aquesta pàgina d’anuncis: www.anibis.ch

Si teniu més preguntes no dubteu en contactar-nos.

Molta sort!