BIENVENUE EN SUISSE

Projecte d’ajuda i orientació als nouvinguts, i molt útil a tots aquells que ja porten uns anys a Suïssa.

BIENVENUE EN SUISSE_300

En els darrers anys assistim a un èxode de persones, especialment joves, que surten de Catalunya temporalment o amb un horitzó de llarga durada, per a realitzar estades a nivell d’estudis i pràctiques o bé per trobar noves oportunitats laborals a l’extranger, en aquest cas a Suïssa.

Malgrat que des d’abans de la crisi que afecta Catalunya i l’Estat espanyol ja hi havia persones que van arribar a la Suisse Romande buscant noves oportunitats laborals, és en aquests últims anys que s’ha vist augmentar l’arribada de catalans i catalanes. I concretament el Centre Català de Lausana-Ginebra n’és testimoni amb un augment de persones, simpatitzants i socis.

Per aquest motiu, des del CCLG creiem que cal fer un pas més, i dotar al Centre d’alguns serveis que donin ajuda i suport a totes les persones que van arribant, posant el coneixement i l’experiència del “Viure a Suïssa” d’aquells i aquelles que ja hi resideixen des de fa temps.

En arribar a un nou país, és avantatjós poder conèixer certes informacions en relació a legislació bàsica, espais d’informació interessants, organització de la vida, i fins i tot, assessorament a nivell laboral. Esperem amb aquests nous serveis, poder facilitar i donar resposta a moltes necessitats amb què es troben les persones que arriben.

És per això que fem sessions informatives periòdiques on tractem diferents temes relacionats amb la vida a Suïssa: des de com orientar la cerca de feina fins a com preparar una tornada a Catalunya, passant per els permisos de residència, el pagament d’impostos, la convalidació de títols, etc.