BLOG

Concurs literari de Sant Jordi 2024

Categories: CCL

Si escriure és la teva passió, aquesta és la teva!

Un cop més, convoquem el concurs literari del Centre Català de Lausana per celebrar la Diada de Sant Jordi. A més, els guanyadors de cada categoria representaran el CCL en el concurs europeu entre casals catalans i els guanyadors de l’europeu participaran en el concurs mundial.

En l’edició del 2023, el premi mundial en la categoria de relat curt va ser per Dir-te adéu, de la Marta Vilademunt, guanyadora del concurs del CCL!

Anima’t a participar-hi!

REQUISITS

1. Hi pot participar qualsevol persona que tingui acreditada la seva residència a Suïssa.

2. Cada participant pot presentar una única obra de qualsevol gènere literari. L’obra ha de ser escrita en català. Els treballs, de tema lliure, han de ser originals, inèdits i no premiats en altres certàmens literaris. És imprescindible que hagin sigut escrits per l’autor mateix sense cap mena d’ajuda. El text haurà d’anar signat amb un pseudònim.


CATEGORIES

3. Hi ha dues categories:

  – Relat curt: l’extensió d’aquest text ha de tenir un mínim de 500 paraules i un màxim de 1.000 paraules.
  – Narrativa: l’extensió d’aquest text ha de tenir un mínim de 1.500 paraules i un màxim de 2.500.


PRESENTACIÓ I TRAMESA D’OBRES

4. En els textos originals hi ha de constar el títol i el pseudònim (en cap cas el nom real de l’autor). S’ha d’enviar per correu electrònic mitjançant un document adjunt en format PDF.

Cal enviar el missatge a l’adreça concurs@catalansasuissa.org tot indicant:
  a. Categoria
  b. Nom i cognoms
  c. Pseudònim
  d. Correu electrònic
  e. Número de telèfon

5. La data límit per a participar-hi és el dia 14 d’abril a les 12 de la nit.

6. El dia 19 d’abril, el jurat enviarà les obres guanyadores al jurat del concurs europeu, per representar al nostre centre en aquest concurs.

7. El jurat té el dret de refusar qualsevol obra que no s’ajusti a les bases establertes.


SELECCIÓ D’OBRES I PREMIS

8. La resolució del jurat es farà pública el dia 20 d’abril durant l’acte de celebració de la diada de Sant Jordi que tindrà lloc al Centre Català de Lausana en finalitzar l’Assemblea General del mateix dia.

9. El premi és un lot de llibres, a elecció del guanyador, per un valor de 75€.

10. L’obra guanyadora del premi participarà en un concurs europeu amb els guanyadors d’altres concursos literaris i jocs florals de les comunitats catalanes d’Europa. En cas que l’obra resulti ser la guanyadora del concurs europeu participarà en el Concurs Literari Mundial de comunitats catalanes.

11. El diumenge 28 d’abril, Dia Internacional de la Catalunya Exterior, es proclamaran els guanyadors del Concurs Literari Europeu, organitzat per la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC).

12. El premi pot quedar desert si així ho determina el jurat.


DRETS D’AUTOR I ACCEPTACIÓ DE LES BASES

13. Els textos guanyadors es publicaran a la pàgina web del Centre Català de Lausana. El Centre es reserva el dret d’incloure els textos, en un futur, en un recull o antologia.

14. L’autor reconeix ser qui ha escrit el relat i, com a tal, té tots els drets sobre l’esmentada obra. L’autor cedeix els drets de reproducció, distribució i comunicació pública de l’obra al Centre Català de Lausana i, en el cas de ser el relat guanyador, també a la FIEC.

15. Aquests drets d’explotació de l’obra que se cedeixen són en qualsevol dels formats existents i coneguts a dia d’avui.

16. No hi haurà remuneració econòmica percebuda per l’autor com a contraprestació per aquesta cessió.

17. Es podran concedir tots els accèssits que el jurat consideri oportuns.

18. El premi no pot ser cedit a terceres persones ni serà en qualsevol cas canviat per diners o compensació d’una altra índole.

19. Les deliberacions del jurat seran del tot reservades i, per tant, no es podrà demanar a cap dels seus membres que n’ofereixi explicacions.

20. Qualsevol dels relats presentats que no compleixin les condicions mencionades a les bases del concurs serà descartat.

21. Presentar-se en aquest concurs implica l’acceptació de totes les bases.