Presentació llibre “Aportacions catalanes universals”

  • 19:00
  • Rue de Genève 91, Lausanne
  • +41 (0) 21 625 93 86

aportacions-catalanes-universals

Ens plau convidar-vos a la presentacio del llibre «Aportacions catalanes universals».

Hi intervindrà el Sr. Joan Amorós, president de la Fundació Catalano-Occitana.

L’obra, publicada per Pagès Editors en quatre llengües (català, francès, anglès i castellà) amb 744 pàgines i prop de mil il·lustracions, és una magnífica carta de presentació de Catalunya. És una iniciativa de la Fundació Occitano Catalana amb l’objectiu de fer coneixedors als ciutadans de Catalunya, i d’arreu del món, de les aportacions fetes pel poble català al progrés universal.

Aquest acurat treball combina les finalitats de: guanyar confiança amb nosaltres mateixos, donar-nos a conèixer millor arreu del mon i contribuir al reconeixement internacional de Catalunya.

Fruit d’un treball d’experts, que ha durat diversos anys, l’obra inclou 223 aportacions degudament classificades cronològicament i per temàtiques. Les aportacions són molt variades i s’emmarquen dins dels diversos  camps  d’activitat humana (arts plàstiques, literatura, arquitectura, medicina, sistemes de transport, economia i empresa, recerca i tecnologia, legislació, urbanisme, teatre, esport, cuina, educació, religió,…). Totes elles posen de manifest, al llarg de la història, l’alt nivell de creativitat i capacitat de projecció exterior del nostre poble.

Alguns exemples d’aportacions que s’hi inclouen són: l’art romànic; la farga catalana, els doctors Trueta o Barraquer; els artistes Dalí, Miró i Tàpies; els arquitectes Gaudí, Josep Puig i Cadafalch, Miralles o Bofill; Ferran Adrià o la cuina catalana; Pau Casals; Vicenç Ferrer; Pere Casaldàliga; Charlie Rivel, el Patí de Vela o els Jocs del 92, entre d’altres.

 

MÉS INFORMACIÓ

INFORMATION EN FRANÇAIS