Presentació del llibre ‘Potencial d’Estat’

  • 19:00
  • Rue de Genève 91, Lausanne

potenciald'estatPotencial d’Estat. Catalunya una força econòmica inimaginable és el tercer llibre de l’empresari, escriptor i cofundador del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell. El seu darrer treball és un retrat optimista de les capacitats que té Catalunya per convertir-se en un país de primer ordre en l’escenari mundial.

 

L’assaig no és cap fabulació de l’autor. Canadell es remunta al segle XIII i va cremant etapes històriques mentre constata que el Principat sempre ha estat font de riquesa i d’innovació que s’ha projectat fora del país. És un llibre, doncs, que documenta històricament el lideratge econòmic i industrial de Catalunya i com el país ha exercit de motor del sud d’Europa en més d’un moment de la història. D’altra banda, l’autor s’ha entrevistat amb nombrosos empresaris catalans líders internacionals dels seus sectors que per primer cop parlen obertament i sense por de la independència de Catalunya.

 

Potencial d’Estat és a l’hora un recull d’algunes de les innovacions que Catalunya ha aportat al món a través de les seves empreses. Per citar dos exemples: tots els telèfons mòbils del món porten una antena feta amb tecnologia catalana i la pell d’Igualada forma part dels productes més exclusius que es vénen a la Cinquena Avinguda de Nova York.