Nostàlgia i exili. La presencia de la cultura catalana a Suïssa durant la segona meitat del segle XX

  • 10:15
  • Fbg de l'Hôpital 61, Neuchâtel
  • +41 32 718 19 28

El proper dia 8 d’abril, a la Universitat de Neuchâtel, tindrà lloc un congrés sobre l’exili català a Suïssa durant la segona meitat del segle XX. Tothom hi és benvingut!

Horari: 10:15-19:15

Carta del president de Casa Nostra de Suïssa, dirigida a les associacions catalanes de Suïssa:

Estimats consocis de Casa Nostra i altres amics catalans,

Ens adrecem a vosaltres enviant-vos el programa de la pròxima Jornada sobre Exili i Nostàlgia organitzada per l’Institut de Llengües i Literatures hispàniques de la Universitat de Neuchâtel, al qual agraïm sincerament que exposi la història cultural de Catalunya a Suïssa dels darrers cent anys.

Per a nosaltres és una ocasió excepcional de conèixer-la i la nostra presència en aquesta Jornada constituirà una adhesió i un recolzament a aquesta lloable iniciativa.

Entre els diversos ponents figuren professors universitaris de Catalunya i dos consocis nostres, Anton-Simó Massó i Carme Eberenz-Greoles, que han viscut de prop la presència de la cultura catalana a Suïssa en les darreres dècades.

Tots ells ens parlaran d’exiliats com Aurora Bertrana, Mercè Rodoreda, Rafael Patxot, Francesc Cambó, el cardenal Vidal i Barraquer, Carles Cardó, Josep Tarradellas, Ventura Gassol, Ramon Sugranyes de Franch, etc., de la seva obra catalana a Suïssa, de les relacions amb el país d’acollida i de les publicacions dels casals.

Esperem que pugueu ser nombrosos a participar en aquesta Jornada.

Amb una salutació ben cordial,

Enric Vinyals
President de Casa Nostra de Suïssa

Programa de la jornada