Cinema especial Charles Chaplin (Charlot) : “Le dictateur” (1940). Versió en francès.

  • 17:30
  • Rue de Genève 91, Lausanne
  • +41 (0) 21 625 93 86

085007_1.tif. ** FILE **Legendary silent film actor/director Charlie Chaplin is shown in a scene from the 1940 film "The Great Dictator," his first film with dialogue, in this promotional photo. Chaplin plays the dual roles of a sweet-natured Jewish barber and a murderous Hitler-type dictator. Four of Chaplin's films "The Gold Rush," "The Great Dictator," "Modern Times," and "Limelight," are being released on DVD July 1, 2003, from Warner Home Video, as the first in a series of ten titles included in "The Chaplin Collection." (AP Photo/The Roy Export Company Establishment, HO)

The Great Dictator és una pel·lícula dirigida l’any 1940 per Charles Chaplin. És una paròdia del nazisme i dels dictadors Hitler i Mussolini.

Al final de la Primera Guerra Mundial, un soldat de l’exèrcit de Tomania, per salvar la vida de l’oficial Schultz en el seu avió, sofreix un accident i perd la memòria, i roman en un hospital durant anys. Quan, encara amnèsic, escapa de l’hospital, torna a la seva ciutat, on obre de nou la seva antiga barberia situada al gueto. Els temps han canviat. El país és governat pel dictador Astolfo Hynkel, i existeix una brutal persecució contra els jueus.

A l’escena final, Chaplin surt del seu personatge i parla al públic en primera persona, enaltint els valors més nobles de l’home, convertint la pel·lícula en un missatge de pau i llibertat.

 

Any: 1940
Director: 
Charles Chaplin
Guionista:
Charles Chaplin
Intèrprets: Charles Chaplin, Paulette Goddard, Jack Oakie
Gènere: 
comèdia dramàtica i cinèma bèlic
Públic: 
tots els públics
Durada: 
124 minuts

Responsable: Núria Inglin