Cinema en català: La Catedral del Mar (2016)

  • 15:00
  • Rue de Genève 91, Lausanne
  • +41 (0) 21 625 93 86

LA CATEDRAL DEL MAR (2016), Episodis 6, 7 i 8 : Sèrie dividida en 8 episodis de 50 minuts de durada. Basada en la novel·la “L’església del Mar” d’Ildefonso Falcones, produïda per Atresmedia, Televisió de Catalunya i Netflix amb la col·laboració de Diagonal TV.

 

La trama gira al voltant d’Arnau Estanyol, un pagès que fugint dels abusos dels senyors feudals es refugia a Barcelona. En una època d’esplendor per a la Corona d’Aragó, Estanyol aconseguirà prosperar i viurà de molt a prop la construcció del monumental temple marià de Santa Maria del Mar.

Argument: Bernat Estanyol, un pagès serf de Navarcles, cansat dels abusos del seu senyor feudal fuig del camp i es refugia a Barcelona amb el seu fill acabat de néixer, Arnau Estanyol. La Barcelona del segle XIV ha esdevingut una de les urbs més importants del Mediterrani, creixent fins al barri de la Ribera, on els pescadors han començat a construir l’església de Santa Maria del Mar.

La vida d’Arnau transcorrerà en paral·lel amb la construcció del nou temple en honor a la Mare de Déu del Mar. Com a ciutadà lliure, Arnau treballarà de palafrener, bastaix i soldat. El seu ascens social com a canvista l’enemistarà amb els nobles, que ordiran un complot per enfonsar-lo, en una Barcelona medieval marcada per la intolerància religiosa i la segregació.