BLOG

Manifest de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes

Categories: CAT,CCL

Les CCE (comunitats catalanes de l’exterior), centres o casals catalans reconeguts oficialment per la Generalitat de Catalunya son associacions culturals que tenen com objectiu difondre la llengua i la cultura catalana als seus països d’acollida. Tot i que no tenen una voluntat política, entesa com voluntat de fer política en favor d’una opció política concreta, si que tenen la voluntat i la missió de defensar els drets dels catalans residents a l’exterior.

La Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) que agrupa a més de 70 Comunitats Catalanes de l’Exterior,

Vol denunciar:

  • La preocupant possibilitat de pèrdua de drets democràtics que pot experimentar Catalunya i per tant la seva ciutadania resident tant a Catalunya com a l’exterior, si finalment (com sembla) s’aplica l’article 155 de la Constitució Espanyola. Amb aquesta mesura, s’intervindria el Govern legítim de la Generalitat de Catalunya elegit democràticament pel poble de Catalunya i és vulnerarien els més elementals drets democràtics del poble Català.
  • També volem donar el nostre suport al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Parlament de Catalunya elegit democràticament pel poble català. La Generalitat de Catalunya i el Consell de Cent Català existeixen des del segle XIII. La Constitució espanyola és del 1978.
  • Amb aquest manifest donem suport als presidents de les associacions Assemblea Nacional Catalana i Omnium cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament i a les seves famílies i volem demanar la seva immediata posada en llibertat. Considerem que a l’Europa del segle XXI tenir a persones empresonades per defensar pacíficament les seves idees és quelcom propi d’altres temps i règims.
  • Finalment no volem deixar d’esmentar i denunciar la greu situació econòmica i el greuge comparatiu que pateixen les CCE envers altres Comunitats d’espanyols residents a l’exterior, per culpa del bloqueig dels comptes que pateix la Generalitat de Catalunya per part de l’Estat Espanyol. Aquest bloqueig, impedeix a la Generalitat, pagar a les CCE les subvencions concedides i sobre la base de les quals els Casals han programat i executat les seves activitats de l’any 2017.

Som Catalunya Exterior, també som Catalunya.

Secretaria de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC)
www.fiecweb.cat
fiec@fiecweb.cat
Facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/Federaci%C3%B3InternacionaldEntitats- Catalanes-FIEC/320516139060?fref=ts
Twitter: @FIEC1
Telèfon: +34-934123294

Descarregar el manifest en format PDF