BLOG

En Josep Amela ha estat guardonat amb el Premi Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols

Categories: CCL

L’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) ha atorgat el premi “Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols 2020” a deu catalans o catalanòfils residents a l’exterior. És la 32ena edició ininterrompuda d’aquests guardons que enguany han distingit les següents persones: 

Amela i Llombart, Josep, de Lausana (Suïssa) 
Balaș, Oana-Dana de Bucarest (Romania) 
Bianchi i Riera, Rosana Catalina, de Rosario (Argentina) 
Grau i Rovira, Pere, d’Hamburg (Alemanya) 
Idán Pérez (Israel) 
Masforroll, Pasqual (Costa Rica)
Olivé, Elena, de Texas (Estats Units d’Amèrica)
Ortiga Fust, Josep, de La Plata (Argentina) 
Schönberger, Axel, de Bremen (Alemanya) 
Serra i Montagut, Joan, de Mérida (Mèxic) 

El premi “Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols” distingeix des de fa trenta-dos anys a catalans i catalanòfils residents a l’exterior que s’han distingit pel seu treball en favor del manteniment de la presència catalana en el món i la difusió de la cultura catalana i/o el fet nacional català a l’exterior. 

El jurat del premi “Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols 2020” ha estat constituït per: Xavier Tudela, president de l’IPECC; Josep Puig, secretari; Maria Pàrraga, tresorera, i els també membres de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana Teresa Clota i Dolors Montagut. 

En cadascuna de les trenta-dues edicions del premi s’han distingit a deu persones cada any, distribuïdes geogràficament de la següent manera: 167 premiats d’Europa; 145 d’Amèrica; 5 d’Oceania; 2 d’Àsia i 1 d’Àfrica. En total 320 premiats. 

L’acte de lliurament del Premi “Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols 2020” se celebrarà a la tardor en una data i format que dependrà de l’evolució de la pandèmia Covid 19.

En Josep Amela ha estat soci del Centre Català de Lausana des dels seus inicis i sempre ha col·laborat en el casal efectuant diverses tasques de gran importància. Ha estat membre de la Junta Directiva en diverses etapes i destaca per la seva implicació en el Butlletí del Centre Català del qual es va ocupar durant molts anys.

Altres socis i sòcies del Centre Català de Lausana han estat guardonats amb aquest premi anteriorment. Es tracta de:
Silveri Kirchner (1991)
Carme Eberenz-Greoles (1999)
Francesc Bellmunt (2000)
Teresa Montmany (2003)
Gerard Soldevila (2003)
Núria Inglin (2017)