BLOG

Informacions vot exterior

Categories: CAT,CCL,Informacions

Benvolguts/Benvolgudes,

Com ja sabeu les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat han estat oficialment convocades pel proper dia 20 de desembre.

Ateses les dificultats que presenta pels votants a l’exterior el sistema de votació basat en el denominat ‘voto rogado’, i encara més desprès de la lamentable experiència amb les recents eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre, hem cregut adient fer-vos arribar aquesta Guia Ràpida sobre el sistema de votació elaborada per la FIEC (Federació Internacional d’Entitats Catalanes).

La trobareu també al nostre web a: http://fiecweb.cat/index.php/noticies/78-68-com-podem-votar-20d

Som 198.830 els catalans residents a l’exterior, majors de 18 anys, arreu del món amb dret de vot en aquestes eleccions. El total d’electors espanyols convocats és de 1.875.272.

No oblideu aquells que no us heu donat d’alta al Registre de Matrícula Consular com a residents permanents i, en conseqüència, no esteu al CERA (Cens Electoral de Residents Absents) que entre els dies 28 d’octubre i 21 de novembre teniu l’opció de donar-vos d’alta a l’ERTA (Españoles Residentes Temporalmente Ausentes) com a residents temporals per tal de poder exercir el vostre dret de vot.

Si teniu algun dubte sobre el sistema de votació no dubteu en consultar-nos a: fiec@fiecweb.cat

Secretaria de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes

 

CALENDARI ELECCIONS GENERALS 20D

Infografia elaborada per l’Àrea de Processos Electoral amb informació, de gestions i terminis, relacionada amb les properes eleccions general a l’Estat espanyol per aquells que estigueu interessats en participar-hi.

 

Aixímateix, us adjuntem un escrit de la consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sra. Meritxell Borràs, en la qual se us explica les iniciatives que està entomant el Govern de Catalunya respecte la problemàtica del vot exterior el passat 27 de setembre.

CARTA CONSELLERA GOVERNACIÓ