BLOG

Ens ha deixat el llibreter Jaume Romagosa als 97 anys

Categories: CCL

Ahir va morir a Berna el llibreter català Jaume Romagosa (97 anys) que a partir del 2016 va donar al Centre Català de Lausana i Ginebra una part de la seva interessant col.lecció de literatura, d’història i de cultura catalana.

“En l’antiquari Jaume Romagosa s’ha mantingut viva la convicció meravellosament desfasada que l’antic val més que el nou i els llibres tenen alguna cosa d’aquesta immortalitat que ja no podem esperar” (Gerhard Meister).

El llibreter antiquari
Al best-seller de Pascal Mercier “Tren de nit cap a Lisboa“ el protagonista de la novel.la Raimund Gregorius rep un petit llibre de part d’un vell llibreter que li tranformarà totalment la seva vida. Aquest llibreter no és només un personatge de ficció a la novel.la, sinó que existia de veritat. Era en Jaume Romagosa. L’any 2011 va tancar definitivament la seva llibreria de vell després de 40 anys de treballar en aquest ofici.

La seva botiga de llibre vell era al carrer Hirschengraben de Berna. Però no volia ni sentir a parlar de tancament definitiu. A la rebotiga encara hi conservava alguns dels seus tresors. Els seus llibres antics, molts d’ells centenaris, que segurament el sobreviuran. Vigilava que els llibres anessin a parar a bones biblioteques, de clients bibliòfils com ell. Aquest era el seu darrer anhel.

El Centre Català de Lausana i Ginebra reconeix i agraeix públicament la donació de llibres que ens va fer. Que descansi en pau.