BLOG

Conferència Joan Canadell (CCN)

Categories: CCL,Cicle de Conferències

“Serem un Estat ric dins la Unió Europea”

Prop de 50 persones es van reunir al local del CCL divendres 30 de novembre per escoltar les explicacions d’en Joan Canadell, fundador i Secretari General del Cercle Català de Negocis, sobre les bondats econòmiques d’un futur Estat Català.

Tot i els tecnicismes implícits en l’àmbit de les finances estatals el Sr.Canadell va fer gala d’una gran capacitat comunicativa per tal de poder fer arribar el seu missatge a tots els presents amb la major claredat possible. Els exemples es van succeir tot posant de relleu les similituds i diferències d’un Estat com Suïssa amb el cas català i espanyol.

Canadell va posar damunt la taula els resultats dels diversos estudis que el CCN ha realitzat i va constatar que una Catalunya independent ocuparia una posició privilegiada dins l’àmbit econòmic europeu. Va dedicar una bona estona a rebatre els “arguments de la por” que exposen certs sectors unionistes, tot denunciant el “joc brut” envers Catalunya per part de l’Estat Espanyol.

De les seves paraules es desprenia un optimisme encoratjador que deixava entreveure un desenllaç, més d’hora que tard, de la atzucac polític en el qual es troba immers Catalunya.

Des del Centre Català de Lausana agraïm molt efusivament la presència d’en Joan Canadell així com l’ajuda i el suport del Cercle Català de Negocis per la seva plena disposició a col·laborar amb el nostre Centre. També volem tenir paraules d’agraïment pels nostres socis i col·laboradors que amb la seva feina i esforç ajuden que el nostre Centre sigui cada dia una mica millor.   %%wppa%% %%album=5%%