BLOG

Conferència Carme Forcadell

Categories: CCL,Cicle de Conferències

“Hem cremat les naus. Ja no hi ha marxa enrere”

Divendres 2 de novembre a les 7 del vespre el local del CCL es va omplir de gom a gom, i no pas per veure un Barça-Madrid! Més de 80 persones es van reunir per escoltar les opinions de Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), sobre l’actual procés polític obert a Catalunya arran de la manifestació de l’11 de setembre passat a Barcelona.

Amb un discurs clar, contundent i ple de referències de rabiosa actualitat, Forcadell va explicar les raons que han dut el país a la situació actual: “Fins l’11 de setembre hem fet els 100 metres llisos, a partir del 25 de novembre (dia de les Eleccions al Parlament de Catalunya) tocarà fer una cursa de resistència”. En aquest sentit, va encoratjar als assistents a persistir en les reivindicacions democràtiques i pacífiques del moviment independentista tot recordant que “ens trobem davant un moment històric. Molta gent ha mort lluitant per la llibertat de Catalunya i nosaltres tenim l’oportunitat d’assistir a la construcció del nou Estat Català.”

Forcadell va saber connectar ràpidament amb un públic molt atent a les seves explicacions, amb espai per l’èpica però també per la distensió. Un cop acabada la seva exposició, la proximitat de la conferenciant va permetre mantenir una sessió de precs i preguntes distesa per reflexionar sobre el context polític i social en el qual es troba Catalunya.

Des del Centre Català de Lausana volem agrair molt especialment a la Carme Forcadell haver acceptat la nostra invitació tot i tenir una agenda plena d’activitats per tot el territori català. De la mateixa manera, un reconeixement a tots els que han fet possible que aquesta xerrada s’hagi pogut dur a terme.

Oriol Boada

Centre Català de Lausana