BLOG

Concurs de microrelats

Categories: CAT,CCL

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) amb la col·laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, organitza la segona edició del Concurs de Microrelats, un certamen literari que vol contribuir al foment de l’ús de la llengua catalana a través de l’elaboració de relats breus.

– Els aspirants poden participar en alguna d’aquestes dues categories:

1. CATEGORIA OBERTA:

En l’edició d’enguany, i amb motiu de la celebració del 10è aniversari del projecte “xerrem” que organitza la CAL, les obres presentades en aquesta categoria han de girar al voltant d’algun dels motius del lema del projecte: “Llengua, Cohesió i País”.

Hi poden participar totes les persones majors d’edat que ho desitgin i els textos han de ser narracions amb una extensió màxima de 1.200 caràcters (espais inclosos i sense comptar els del títol).

2. CATEGORIA XERREM:

Hi poden participar totes les persones majors d’edat que ho desitgin i que formin part d’un grup “xerrem” de la CAL. El relat ha de fer referència al número 10, també amb motiu de la celebració del 10è aniversari del projecte. En aquesta categoria, els relats s’han de presentar en format d’àudio, i han de tenir una durada màxima de dos minuts aproximadament.

Els xerraires que vulguin participar en el concurs ho han de comunicar a la persona conductora del seu grup. Aquesta persona els oferirà assessorament i els donarà les indicacions corresponents per participar en el certamen.

– Les persones interessades a participar en el Concurs poden fer arribar les seves narracions entre l’1 de febrer i el 31 de març de 2017. Com a font d’inspiració, es poden consultar els guanyadors i els relats de la categoria Xerrem de la primera edició del Concurs de Microrelats.

– Hi ha tres premis per a cada categoria. El primer premi de la categoria oberta consisteix en la inscripció gratuïta a un curs de 20 hores de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. En el cas de la categoria Xerrem, el primer premi consisteix en dues entrades per a una representació de teatre i un lot de llibres. Els autors dels relats que quedin en segona i tercera posició també rebran un lot de llibres.

–  A les bases del Concurs de Microrelats 2017 hi ha informació més detallada sobre les característiques que han de tenir els relats i el procés de participació.

– L’anunci del veredicte del Jurat del Concurs de Microrelats 2017 tindrà lloc durant el mes d’abril en el transcurs del Sopar de Lletres.