BLOG

Carta als Catalans i Catalanes de l’exterior (Assemblea Nacional Catalana) 2012

Categories: CCL,Comunicat Oficial

Benvolguts amics, benvolgudes amigues,
Com sabeu, el dia 11 de setembre és la Diada Nacional de Catalunya i, enguany, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) convoca una concentració unitària per la independència, sota el lema ‘Catalunya, nou estat d’Europa’. L’ANC pretén que la concentració marqui un punt de no-retorn en el procés d’emancipació nacional, demanant a les institucions catalanes que comencin a treballar per a la secessió amb l’Estat espanyol.

L’Assemblea s’ha posat en contacte amb partits, sindicats i les principals entitats cíviques per tal que la concentració sigui unitària i aglutini tots els sectors de la societat catalana que aposten per la independència. L’acció comptarà, a més, amb la presència de representants municipals, com a primera línia de representació política de la ciutadania, a través de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), una entitat que aglutina els ajuntaments que es declaren independentistes i a on ja s’hi ha adherit més de 500 municipis, 26 Consells Comarcals i la Diputació de Lleida.

La concentració, que es preveu massiva, començarà a les 18:00 hores de l’11 de setembre al Passeig de Gràcia de Barcelona i anirà fins al Parlament de Catalunya per demanar a les màximes institucions del país la voluntat d’esdevenir un nou Estat Europeu. Una delegació de l’ANC i d’altres participants a la manifestació serà rebuda per la presidenta del Parlament, la senyor Núria de Gispert i per la Mesa de la institució. Com sabeu, podreu seguir en directe la manifestació a través de la retransmissió que en farà TV3, en els vostres ordinadors (http://www.tv3.cat/directes/TV3).

Considerem que és important que la comunitat internacional tingui coneixement d’aquests fets i us demanem que, en la mesura de les vostres possibilitats, ens ajudeu a fer-ne la màxima difusió possible.

Finalment, volem també agrair-vos, de manera molt especial, l’esforç que molts de vosaltres heu fet, realitzant vídeos que demostren, un cop més, la vostra implicació amb el país.

Us enviem una abraçada fraternal amb la nostra amistat.

Carme Forcadell,
Presidenta de l’ANC
www.assemblea.cat