BLOG

El tret de sortida fou el divendres 26 d’abril. Un cop fetes les presentacions, alguns membres del Centre van llegir alguns poemes d’artistes de parla catalana, que formen part de les commemoracions literàries d’aquest 2013. Tot seguit, la quarantena de persones que hi havia al centre van escoltar atentament la conferència d’Albert Pont, autor de Delenda est Hispania, que va anar desgranant els maltractaments de la política espanyola envers Catalunya.  Afegint que aquest fet era indestriable a la mala gestió general de les autoritats centrals, herència en el seu ADN des de temps remots.  A cada nova dada que Albert Pont oferia, el silenci s’anava dissipant per donar pas a comentaris del públic, plens d’indignació. Després del torn de preguntes, vam poder gaudir d’un petit refrigeri tot comentant tota la informació que ens havien explicat.

sant jordi2

sant jordi1

El diumenge fou un dia intens, albergant les altres activitats de Sant Jordi !

Matí i migdia, vam gaudir d’un taller d’scrapbooking i per la tarda fou el torn dels més petits i petites, amb un taller infantil.

Cada taller d’scrap va ser de 3h però es van fer curtes!! entre retallar, enganxar, estampar segells, doblegar… Vam construïr un àlbum en paper des de zero, per després omplir-lo de fotos. I xerrant xerrant mig en català, mig en francès van sorgir els “happy accidents”  i vinga riure!! i això com ho arreglem?? Però no passa res, una mica de cola, un botó i un paperet per aqui i solucionat.
Mica en mica cadascú se’ l va anar fent seu: que si pel viatge a Grècia que farem aviat, per regalar per un aniversari, per explicar la nostra història….
Aquí teniu unes quantes fotos!

photo-3photophoto-1

I a partir de quarts de cinc, grans i petits ens vam trobar per a participar del taller infantil de Sant Jordi. 12 nens i nenes i els seus pares i mares, van omplir el CCL de persones, cotxets, rialles, converses, titelles, pa amb oli i corregudes amunt i avall.

Els participants al taller van realitzar uns formidables i colorits punts de llibre-titelles amb els personatges de Sant Jordi. En funció de l’edat, es podia triar entre dos models de Sant Jordis, princeses i dracs. En haver acabat el taller, i amb les mans ben netes, vam gaudir d’un tradicional berenar de pa amb oli i sucre, que va fer les delícies de tothom.  I vam acabar la jornada tot acomiadant-nos de les  persones retrobades i de les noves coneixences que s’havien realitzat, fins una altra!

infantilinfantil3photo-2