BLOG

Carta del MH President de la Generalitat a les comunitats catalanes a l’exterior 2012

Categories: CCL,Comunicat Oficial

Benvolguts i benvolgudes compatriotes de l’exterior,

Em plau poder-vos adreçar unes paraules en motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya que, gràcies a la vostra col·laboració, dedicació i treball, se celebra no només al Principat sinó que ho fa arreu del món.

La celebració de la Diada Nacional suposa una oportunitat per compartir amb els catalans i catalanes, però també amb els seus descendents i amb tots aquells que s’estimen Catalunya, un espai de reafirmació sobre la nostra història, el nostre present i, sobretot, la nostra voluntat de ser i seguir sent com a poble. Allà on es reuneixen catalans i catalanes a l’exterior, la catalanitat és ferma i present.

Com bé sabeu, el país travessa moments difícils en el marc d’una crisi econòmica i financera que exigeix el major rigor, responsabilitat i sacrifici a totes els nostres ciutadans i ciutadanes així com al Govern de la Generalitat. És en aquest context, però, que resulta més reconfortant comptar amb la col·laboració de totes i cadascuna de les Comunitats Catalanes de l’Exterior a l’hora d’explicar la realitat i les fortaleses del nostre país arreu.

Per aquest motiu, us animo a perseverar, davant les circumstàncies actuals, en la difusió d’una imatge dinàmica, treballadora i responsable de la nostra societat així com de la nostra gran riquesa social, cultural i empresarial en tots els vostres àmbits d’influència. Avui és més necessari que mai poder disposar de totes les eines a l’abast del país per contrarestar el desgast que la crisi econòmica comporta a la nostra imatge internacional.

Desitjo, doncs, que commemoreu aquest Onze de Setembre amb les vostres famílies i les vostres Comunitats, i rebeu per part del Govern, el nostre escalf i suport en aquesta data tan especial per a Catalunya.

Visca Catalunya!

Artur Mas i Gavarró

Barcelona, setembre de 2012

Pl. Sant Jaume, 4
Palau de la Generalitat
08002 Barcelona
Tel. 93 402 46 00
Fax 93 318 34 88