Diada Nacional de Catalunya: Pau Casals, ambaixador de la pau i la democràcia

  • 18:00

 

Acte organitzat per la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als Països Nòrdics, en format virtual i en el marc de la celebració del centenari de la creació de l’Orquestra Pau Casals (1920-2020). Amb la participació dels ponents, socis del nostre centre, David Rodriguez i Luke Prunty.

El projecte “Musica i exili”, impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha volgut homenatjar el violoncel·lista i compositor Pau Casals aquest any 2020, cent anys després de la creació de l’Orquestra que porta el seu nom, juntament amb altres personalitats com l’activista i músic Teresa Rebull, el compositor Robert Gerhard, i el poeta Josep Carner. La trajectòria professional i personal de tots ells presenta un element comú: l’exili.

Pau Casals és una figura cabdal en la defensa de la Pau i la Democràcia al món. El 24 d’octubre del 1971, va rebre la Medalla de la Pau de l’ONU. La seva obra, a partir d’un text de Joan Alavedra, “El Pessebre”, va néixer durant el conflicte de la Guerra Civil espanyola i en els camps de refugiats dels Pirineus francesos. Al llarg dels anys l’obra “El Pessebre” també es va associar a la posterior lluita contra l’ocupació nazi i a la Segona Guerra Mundial.

Amb aquest acte, la Delegació vol posar en valor el compromís que té Catalunya amb la Pau; així com la voluntat de ser partícips en la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 16: promoure societats pacífiques i inclusives per tal d’aconseguir un desenvolupament sostenible, proporcional accés a la justícia per a totes les persones i desenvolupar institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells.

L’acte comptarà amb un missatge institucional enregistrat del Conseller d’Acció Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, H. Sr. Bernat Solé.
Participaran en l’acte: David Rodriguez i Luke Prunty, creadors i intèrprets de l’espectacle de dansa “Peace, Peace, Peace”, que incorpora la música de Pau Casals com un dels seus elements vertebradors; i Núria Ballester, directora de la Fundació Pau Casals.

L’acte també comptarà amb un arranjament del Cant dels Ocells i de l’Himne Nacional de Catalunya -Els Segadors, a càrrec de “SoNA – espai d’aprenentatge músical”.

Aquest acte es retransmetrà en línia. Per a participar-hi, cal que us hi inscriviu a través del formulari de l’enllaç següent:

http://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/delegacions_govern/paisos-nordics/inscripcio/jornada-pau-casals-10-09-2020